Webinar: Tilpasning i skolen for barn med ME eller long covid

Sammen med Norsk Covidforening, inviterer ME-foreldrene til nytt åpent webinar for pårørende mandag 22.4. klokken 18–19.

Barn med ME, og en del barn med long covid, får forverring hvis de anstrenger seg mer enn de tåler. Dette fenomenet kalles ofte PEM (post-exertional malaise). 

Hvordan kan elever med PEM få ta størst mulig del i skolegang og sosialt fellesskap uten forverring? PEM fordrer en litt annen form for tilrettelegging enn ved de fleste andre sykdommer. 

Webinaret holdes av Mette Schøyen. Hun har lang erfaring fra livet med ME, både som pasient og som mor til alvorlig rammede barn gjennom hele skoleløpet og forbi. Hun har i en årrekke vært engasjert i å bedre forholdene for ME-syke . I dette webinaret deler hun erfaringer med hvilke grep som hjalp barna, og hva som gjorde det vanskeligere å delta og å beholde kapasiteten. 

Mette Schøyen, foto: privat

Det blir mulig å stille spørsmål i chatten, som webinarverten tar opp mot slutten av webinaret. Vi kan ikke garantere svar på alle spørsmål.

Webinaret retter seg mot pårørende til barn og unge med infeksjonsutløst sykdom, slik som ME og/eller senfølger etter covid-19. Fagpersoner, pårørende til andre aldersgrupper, og de som selv er pasienter, vil også kunne dra nytte av webinaret.

Deltagelse er gratis, men krever påmelding. Åpent for alle interesserte. Medlemmer i de to foreningene vil få muligheten til å se selve seminaret i opptak. 

Meld deg på her! Du vil da få en e-post med deltaker-lenke til webinaret.

Webinaret er en del av en serie for pårørende til barn og unge med postviral sykdom, som ME-foreldrene og Norsk Covidforening arrangerer i samarbeid. 

Vel møtt!

Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, ME og skole, Webinar, ME og Long Covid, Samarbeid med Norsk Covidforening. Bokmerk permalenken.

2 svar til Webinar: Tilpasning i skolen for barn med ME eller long covid

  1. Caroline Müntzing Müntzing sier:

    Hejsan
    Jag vill gärna vara med. Är inte anhöriga utan sjuk shökv, men studerar så det kan vara mycket intressant att höra om detta.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *