Ung ufør-tillegg tilkjent i Lagmannsretten

Prinsippiell avklaring i Lagmannsretten hvor ME-syk ble tilkjent ung-ufør-tillegget tross forsøk på arbeid og fullført ingeniørutdanning før fylte 26 år.

Retten uttalte at moderat ME/CFS er sammenlignbart med sykdomstilstandene som angis som eksempler på alvorlig sykdom i rundskriv r12-00.

Dette selv om tiltaksarrangør mente hun var «lite motivert for arbeid», annen lege mente hun «tror selv hun har alvorlig sykdom», og rådgivende overlege mente hun ikke kunne ha ME/CFS dersom hun studerte.

Alle fordommer til tross, så vant hun altså fram grunnet iherdighet og flinke dommere i lagmannsretten.

En viktig dag for alle ME-syke som har fått avslag grunnet «moderat» me, mislykkede forsøk på arbeid og utdanning, og henvisning til at eksemplifiserte diagnoser på rundskrivet er mer alvorlige sykdommer!

Særlig positivt er at det ble eksplisitt nevnt at helsepersonell sine vurderinger ofte er for håpefulle tidlig i sykdommen. Dette skal ikke brukes mot den syke!

En stor takk til jusstudent Victor Høland for tekst og bilder, og ikke minst for å følge med på slike saker og dele dem med oss andre!
Du kan følge ham på Instagram og Twitter, søk på ViccieLeaks.

;
Og dette siste betyr at den ankende part, altså den unge med ME, ble tilkjent ung ufør-tillegget.
Dette innlegget ble publisert i ME og juss, Rettigheter, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 svar til Ung ufør-tillegg tilkjent i Lagmannsretten

 1. Solfrid Wilson sier:

  Så bra at pasienten fikk medhold. Min datter har hatt en nesten identisk sak for noen år tilbake. Hun fikk avslag fordi ME ikke stod på lista over eksempler på sykdommer.

  • ME-foreldrene sier:

   Alt for mange har fått avslag på sviktende grunnlag. Lista over diagnoser som du viser til, er ikke – og kan ikke være – uttømmende. Det kan være verdt å undersøke muligheten for å levere ny klage.

 2. Lena Kjempengren sier:

  Det skulle bare mangle! Og: Fantastisk 👏❤️ Godt og viktig arbeid utført!

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *