Trekk PACE-studien

Mye tyder på at forskerne bak PACE-studien har manipulert data for å kunne konkludere med at gradert trening gir bedring for ME-syke. Den engelske regjeringen har derfor beordret at alle data som ble samlet inn i forbindelse med studien skal utleveres til en uavhengig komité.

_
Underskriftskampanje
logoMEaction#MEAction.net har lansert en underskriftskampanje for å sikre at forskerne virkelig frigir grunndataene sine, siden forskerne har vist liten vilje til å imøtekomme dette kravet.
Underskriftskampanjen påpeker også alvorlige feil i PACE-studien og krever at rapporten trekkes tilbake.

Dette er en svært viktig sak for ME-syke. Kampanjen er derfor oversatt til flere språk, også norsk.


Hvorfor er dette viktig for oss her i Norge?
Deler av det norske helsevesenet tillegger PACE-studien stor vekt når de anbefaler behandling for ME-pasienter. I tillegg ser vi at andre hjelpeinstanser og aktører i noen kommuner kommer med krav om tiltak for ME-pasienter og deres pårørende som bunner i denne studien.

Tiltakene det er snakk om er gradert treningsterapi (GET) og kognitiv adferdsterapi (CBT), i tillegg til gradvis opptrapping av all aktivitet, inkludert skole og fritidsaktiviteter. Det ligger altså en forventning om bedring og tilfriskning etter en såkalt trappetrinnsmodell. Dessverre opplever mange at det ikke er så enkelt, det kan du lese mer om i Slik blir du frisk – bare følg dette skjemaet.

Underskriftskampanjen fra #MEAction.net påpekte med rette alvorlige feil i PACE-studien og krever at rapporten trekkes tilbake. Dette er altså en svært viktig sak for ME-syke, som kan føre til en slutt på kravene om feilbehandling av ME-pasienter.

Mer om saken (engelsk)
Brevet som er sendt fra regjeringsapparatet ved «Information Commissioner’s Office»
#MEaction.net sin omtale av saken

Dette innlegget ble publisert i ME og merket med , , . Bokmerk permalenken.

0 svar til Trekk PACE-studien

  1. Elisabeth-S. Olsen sier:

    Trekk rapporten tilbake og få uavhengige forskerer til å se forskningen på nytt!

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *