Pleiepenger – Laagendalsposten følger opp

Lokalavisa for Kongsberg og Numedal, Laagendalsposten, har i flere artikler fulgt opp pleiepengesaken til Gro Mesna Andersen.  Gro fikk avslag på pleiepenger fordi legen til barna jobbet på feil sted. Laagendalsposten følger saken, og ME-mammas betroelser får lov å dele deres oppslag med våre lesere.

FullSizeRender

Du finner artiklene ved å trykke på disse lenkene:
laagendalsposten_Ingen innstramming 20. april 2015: Uttalelse fra politiker Kristin Ørmen Johnsen
laagendalsposten_Uproft av Nav å ikke sjekke 22. april 2015: Uttalelse fra spesialist i barnesykdommer dr med Lauritz Stoltenberg og Nav.
laagendalsposten_Lover full gjennomgang av pleiepengeordningen 23. april 2015: Uttalelse fra departementet v /Statssekretær Torkil Åmland

Dette er tydelig et forsøk på å stramme inn pleiepengeordningen uten å ville innrømme at det er det som gjøres.  Nav omdefinerer begrepet helseinstitusjon og likestiller det med sykehus, og slik forsvarer de å kunne avslå pleiepengesøknader til tross for at legene er spesialister med offentlig avtale og er lønnet av Helse Sør-Øst, akkurat som sykehuslegene.

Lokalavisa har fått uttalelser både fra legen, politikere og fra Nav – som holder på sitt.  De mener reglene er de samme, men at det kan oppleves som en innstramming når man får avslag på noe som tidligere er innvilget.  Sånn kan man jo si det …

Arbeids- og sosialdept. svarer @fryvil om høringen.
Arbeids- og sosialdept. svarer @fryvil om høringen.

Nå kommer endelig den lenge varslede gjennomgangen av pleiepengeordningen, og det blir en høring før sommeren.  Så får vi håpe at foreldrene til de syke barna blir hørt og at det kommer på plass en ordning som fungerer bedre enn dagens praksis.

Vi følger med!

De tidligere artiklene har vi skrevet om her:
Pleiepenger – Nav strammer inn
Pleiepenger – Støtte fra Barnelegeforeningen

Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, Om hjelpesystemene og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Pleiepenger – Laagendalsposten følger opp

  1. Tilbaketråkk: ME-foreldrene

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *