Hetetokter!

Noen av dere er kvinner. Noen av dere er menn. Noen av dere er unge. Noen av dere er enda yngre! Selv er jeg akkurat så ung at jeg har hetetokter.

Jeg kan huske at jeg – for noe som føles som en million år siden – hørte min mor klage over hetetokter. Det var plutselig ille varmt. Hun kokte! Og så svettet hun så voldsomt om natten, at både nattkjole (ja, for det brukte mødre i forhistorisk tid) og dyne var klissvåte hver morgen. Jeg forsto det ikke. Varmt? Jeg sammenlignet det med når jeg følte meg varm, og tenkte at – det er da ikke så ille. I dag sier jeg bare ha ha ha! Nei, jeg skjønte virkelig ingenting. Men det gjør jeg nå. Pang! Fra 37 til 100 grader på under 5 sekunder. I hvert fall føles det sånn. Det er bare å spurte bort til den åpne terrassedøra, i håp om rask nedkjøling. Minusgrader gjør ingenting. Heldigvis bruker jeg ikke nattkjole. Da kunne jeg sikkert vaska gulvet med den neste dag.

Nei, jeg er fortsatt litt yngre enn ung. Men hetetoktene har startet, fordi jeg nå er langt uti mitt 2. år som østrogenmorder. For 2 1/2 år siden fant jeg en kul! Den var ikke stor, men den var stor nok. Og veldig kort fortalt, så trivdes den godt med mine østrogener. Så for å ta fra eventuelle avleggere livsgrunnlaget, ble det bestemt at jeg skulle bli litt mindre ung fort som en rød sportsbil! Så ja, jeg vet hva hetetokter er.

Og det vet også sønnen min. Han har noe jeg vil kalle en «konstant hetetokt». Eller vedvarende feberfølelse. Han er helt avhengig av bordviften som bæres fra rommet hans til stua og tilbake igjen. Vifta er som en forlengelse av ham. Den plasseres i blåseretning ansiktet hans, mens resten av kroppen er dekket av pledd eller dyne. For han kan faktisk fryse samtidig, omtrent som når man har feber. Til og med noen grøsninger og frostrier, samtidig som kinnene er rødglødende og øynene rødkantede og matte. For at den varme maten han spiser ikke skal bli for fort kald, eller isen han kjøler seg med ikke skal smelte for fort, må vifta av. Etterpå kommer det raskt et eneste ord: Vifta!!

Når han har sine bedre øyeblikk, kan han greie seg en stund uten. Men når han gjør forberedelser til en tur ut, er vifta like nødvendig som ellers – helt til han er ute av døra. Da må han greie seg uten. Men vel hjemme igjen …! Så hetetoktene mine er som blåbær å regne!

Har du hatt hetetokter? Og influensa? Var det fælt? – Blåbær!

Av HR

Følg med – del seks kommer allerede på onsdag!

Kortlenke: http://wp.me/p3VLNe-4c

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

0 svar til Hetetokter!

 1. Øistein Jansen sier:

  Jepp, sånn er det i perioder. Verre var det egentlig før, men kommer fortsatt i mindre doser.

  • @fryvil sier:

   Heisann! 🙂 Godt å høre at det kan bli bedre! 🙂 Jeg har inntrykk av at det er bedre jo flinkere man er til aktivitetsavpasning og energiøkonomisering.
   Ha en best mulig dag!
   Klem

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *