Microbe Discovery Project

For noen uker siden var ME-mammaene i salen og hørte Mady Hornig på et seminar om ME.  Hornig snakket om hvordan bakterier, virus og andre stoffer i magen og tarmen kan påvirke resten av kroppen, deriblant hjernen og nervesystemet.
Hornig er med i en gruppe forskere ved Columbia University i New York.

«….our research team has recently discovered differences in markers of immunity and metabolism in ME/CFS that may relate to disturbances in the gut microbiome. Details will be published in 2015. We look forward to sharing these findings with the ME/CFS community.» 
– Dr Lipkin and Dr Hornig

Dr Ian Lipkin er en respektert forsker som også er med i denne gruppen.  De jobber med å finne årsaken til blant annet ME.  Ian Lipkin er kjent som en grundig virusjeger og har tidligere arbeidet med bl.a. HIV.

«I think that the microbiome is going to be where the action is [in ME/CFS]…  I am really eager to pursue that work.»
Dr. W. Ian Lipkin

Deres prosjekt er crowdfunded. Det vil si at de samler inn litt penger fra veldig mange for å skaffe penger til forskningen sin.  ME-mammaene oppfordrer til å gi en gave til denne forskningen. Alle som donerer får takkebrev i posten.

Lipkin og Hornig skriver (vår oversettelse):
«Det har gått nesten ett år siden gruppen Microbe Discovery lanserte ME/CFS mikrobiom crowdfunding-kampanjen.  Hittil har vi samlet inn mer enn 153 000 dollar, ved donasjoner fra 25 ulike land.  Vi vil gjerne få takke alle støttespillere for arbeidet med å skaffe penger, donasjoner, støtte og oppmuntring.  Vi vil særlig takke crowdfunding-gruppen for hardt arbeid, kreativitet og økonomisk støtte.  Det har vært et produktivt år for  «Center for Infection and Immunity (CII)». Forskningen på de store utbruddene av smittsomme sykdommer som MERS og Ebola har vært krevende, men vi har aldri mistet forkus på vårt engasjement i å fortsette å få gjennombrudd i forskningen på ME/CFS.»

Les mer om Microbe Discovery her.

https://www.youtube.com/watch?v=blPb_zi8cPc

Jørgen Jelstad har tidligere blogget om dette prosjektet og om Dr Ian Lipkin.

Kortlenke for deling: http://wp.me/p3VLNe-vQ
Husk å oppgi kilde hvis du deler uten lenke.

Dette innlegget ble publisert i Fakta om ME, Forskning på ME, Innsamling, Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

0 svar til Microbe Discovery Project

  1. Tilbaketråkk: Seminar om ME i Oslo 21. november | ME-mammas betroelser

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *