ME på Supernytt 12. mai 2014

foto: Supernytt

foto: Supernytt

Det var ikke bare de voksne som markerte den internasjonale ME-dagen.  12-år gamle Karen stilte opp i NRK Supers nyheter for barn; Her var det en link, som ikke fungerer i dag Supernytt og fortalte om sykdommen sin.

 Karen fortalte bl.a. om at hun ikke klarer å gå på skole. Hvis hun prøver blir hun mye sykere. Det er kjedelig å være hjemme og syk hele tiden. Hennes største ønske nå er å få spilt litt sammen med korpset på 17. mai. Karen har spilt kornett siden hun var 4 år, men nå er hun stort sett for syk til å spille.

Hennes bønn til de som forsker er: «Jeg håper at de som forsker på ME-medisin blir ferdige snart, sånn at jeg kan få medisin. Jeg håper jeg blir frisk, da. Ganske snart!»

NRK Supers artikkel på ME-dagen

NRK Supers artikkel på ME-dagen

Etter innslaget om Karen på Supernytt fikk hun mange kommentarer og meldinger fra andre barn og foreldre som syntes det var fint at hun fortalte om sykdommen sin. Vi er veldig enige og synes Karen er ei tøff jente!

Her er innslaget i NRK Supernytt og her er Her var det en link, som ikke fungerer i dag artikkelen om Karen fra NRK Supers nettsider.

Dette innlegget ble publisert i Film om ME, Medieoppslag, Ukategorisert og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til ME på Supernytt 12. mai 2014

 1. frustrert ME-mamma sier:

  Bare en liten kommentar: Ja, det er «kjedelig» å ha blitt ME-syk, men her i huset opplever verken jeg eller guttene mine at vi «kjeder oss». Det er vi rett og slett for syke til, men det er mulig andre opplever det annerledes?

 2. gansem sier:

  Her er barna friske nok til å kjede seg, men oftest for syke til å gjøre noe særlig. Vanskelig balansegang er det, for de fleste aktiviteter gjør dem sykere.

 3. @fryvil sier:

  Husk at ME har mange grader og også at de syke ofte veksler mellom gradene og hvilke symptomer som er mest fremtredende. Helt avhengig av hvordan man er rammet (akkurat nå), kan man oppleve det å være syk ulikt. Dette er jo Karens opplevelse av sykdommen og situasjonen akkurat nå.
  Best mulig 17. mai til alle barn, unge og voksne! 🙂

 4. Tilbaketråkk: 12. mai er ME-dagen | ME-mammas betroelser

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *