ME gir økt skolefravær – er ikke skolevegring

Mobbing kan føre til skolevegring, skriver forskning.no. Mobbing må absolutt tas på alvor, det er svært ødeleggende. Likevel må man være obs på at bak det man tror er skolevegring, kan det skjule seg fysisk sykdom.
Ta derfor barnet på alvor og lytt til ham/henne!

Slitent barn sover på boka m kildetekst

ME-syke barn og unge oppfattes i blant som skolevegrere før leger, hjelpeapparat og foreldre forstår at det ligger fysisk sykdom bak. Magesmerter vil ofte oppfattes som «emosjonelt ubehag», og er et svært vanlig symptom ved ME i akutt/begynnende fase. Også andre smerter, kvalme, søvnvansker, kraftløshet osv har lett for å utelukkende bli tolket som psykosomatiske, og løsningen er gjerne å presse barnet på skolen uansett.

For et barn med ME kan det være katastrofalt å bli presset til å gå på skolen uansett formnivå. Dette kan føre til kraftig eskalering av sykdommen, med en forverring som kan vare lenge. Da snakker vi ikke om uker, men om mange måneder.

.

Se fakta om ME her.
Les om skole og ME her, og kanskje særlig Alle må gå på skolen.

Av Løvemamma

Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, ME og skole, Råd om ME hos barn og unge og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *