Hun er Henne – Kaoshormoner

En helt personlig bokanmeldelse av Lilli-Ann F. Gravingen.
Dette er ikke en bok om ME, men restlageret selges til inntekt for MEogskole.
Forfatter: Anette S. Bjørke – Illustrert av Silje Granhaug – Forlag: Nettboken.no

Boka er en biografi om en kvinne fra barndom til voksen. Hun følte seg kanskje ikke helt som alle andre, men mye er gjenkjennelig for de fleste kvinner (og kanskje menn). Hun går gjennom de samme fasene som de fleste, med tro og tvil, blir en kvinne i sin beste alder, dater med forskjellig resultat, men finner til slutt, med hjelp fra pus, den rette. 1+1 blir 3, med alt det medfører.

Jeg vil si at boka passer bra når en skal ha en liten pause fra dagens kjas og mas, gjerne med en kopp god te eller kakao og et kosepledd over seg.  Den er skrevet i en litt slentrende stil, med mange flotte, artige og treffsikre utsagn.

Bare titlene på kapitlene fikk meg til å humre: En fallen engel i sin beste alder og Kvinnen i vinden (på scooter, det var noe kjent der)… Tegningene til Silje Granhaug understreker det humoristiske i boken på en flott måte.

Det er mye en kan kjenne seg igjen i, skrevet på en humoristisk måte, samtidig som den tar opp såre og vanskelige følelser som de fleste nok har slitt med og kanskje fortsatt kjenner på. 

Et par sitater: Hormoner = En slags kjemisk forbindelse som starter et sted i kroppen for deretter å ha virkning på en annet sted (fritt oversatt).

Kaoshormoner = Den kjemiske forbindelsen går seg vill, og ender på ingen måte der den skal (absolutt fritt oversatt).

Her er vi mange som kan kjenne oss igjen, ja!

Jeg vil anbefale denne boka til de som vil støtte MEogskole og samtidig få en avslappende stund med en lettlest og humoristisk bok.

En cd med nydelige sanger, som du kan høre på mens du leser boka, følger med. Sangene kan også høres på Youtube og SoundCloud.no (søk på Anette S. Bjørke).

🦋💙🦋

Forfatteren selger altså Kaoshormonbøkene til inntekt for «MEogskole», og arrangerer Bokbadkonsert 11. november kl. 18, i Lille Camino, Staffeldtsgate 4, Oslo sentrum.

Anette skriver selv: «Som mamma til et kronisk sykt barn brenner jeg for forebygging av ensomhet, og da med fokus på god tilrettelegging i skolen, for økt tilstedeværelse og sosial tilhørighet. I denne bokbadkonserten fletter jeg egne erfaringer sammen med tekster og musikk fra boken «Kaoshormoner», og inntekten fra boksalget går til prosjektet «MEogskole».
Les mer i innlegget, sett av dagen og inviter flere gjester.
Velkommen!»

🦋💙🦋

Lilli-Ann F. Gravingen er styremedlem i ME-foreldrene.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *