Forelesning for legestudenter

Truls på 12 år har ME, og er så syk at han må være mest hjemme.  Men når legen hans, Kristian Sommerfelt,  spurte om han kunne tenke seg å være med på en forelesning han skulle holde for legestudenter, da stilte Truls opp uten å nøle.  «Vi trenger flere leger som Kristian» sier Truls, «så da må jeg jo fortelle hvordan jeg har det.»

Truls sin mamma Sigrid var med på forelesningen; «Det gikk så fint og ble en god opplevelse for Truls.  Jeg må bare si det igjen – Kristian Sommerfelt er unik.  Foredraget om ME i dag var for legestudenter.   Truls ble på en måte intervjuet av Sommerfelt om hvordan det var å leve med ME for et barn.»

Kristian Sommerfelt snakker med Truls

Kristian dro frem interessen til Truls, som er å lage musikk.
Truls forklarte hvor mye mindre energi han brukte på å lage musikk alene kontra med andre, men likevel savne å være med venner og å kunne lage musikk i hodet, men være for dårlig til å lage det fysisk.

Truls er veldig klar på at andre trenger å lære mer om ME.

Studentene spurte på slutten av foredraget Truls om det var noe han ville de skulle vite. «Ja», sa han, «at selv om jeg er slik, så betyr det ikke at jeg ikke har lyst [til å gjøre ting]. Jeg har lyst, hele tiden, og det gjør at jeg gjør alt for mye og blir sykere. Kanskje timer, kanskje, kanskje uker.  Jeg er syk.«

Kristian Sommerfelt var svært fornøyd med pasienten sin etter forelesningen. «Han er min helt!  Han var tindrende klar i dag. De glemmer ham aldri. Han hjalp nå svært mange andre pasienter.»

ME-foreldrene er enige med Sommerfelt, tusen takk for innsatsen Truls!

Med Sommerfelt og legestudentene

 

Tidligere kommentarer

Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, Fra ungdom, ME og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *