En hyllest til alle mødre

På denne morsdagen tenker jeg på alle de mødre som har kronisk syke barn de må pleie, støtte, oppmuntre og gi alt for å hjelpe. På alle de mødre som selv er alvorlig syke – som ikke er stand til å leke med sine barn, følge med på daglige aktiviteter og gjøremål og være den friske og sterke mammaen de så gjerne ville være.

Det er hundrevis av dem over hele landet. De lever utfordrende, ensomme og vanskelige hverdager og liv – ofte uten særlig støtte og hjelp fra det offentlige – noen ganger uten forståelse og omsorg fra egen familie og slektninger. De kjemper harde og ukjente kamper for å overleve, for å bli møtt med forståelse og respekt, for å oppnå rett til behandling for seg eller sine barn. De blir motarbeidet, anklaget, truet med barnevernet, fratatt rettigheter og oppfølging i NAV, får seg påtvunget psykiatriske diagnoser, stemplet og ekskludert. Mange er blitt en «pariakaste» i samfunnet.

 

EurofloristJeg sender i dag, på deres MORSdag, blomster til alle dere. Og uten å glemme noen av dere andre, vil jeg særlig få nevne Eva og Marit. To barske, sterke og kjempende mødre som på sitt beste symboliserer alle disse mødrene rundt i landet vårt. De «ofret» alt for sine syke barn, sloss mot krenkelser, uforstand og umenneskelig motstand. De ga aldri opp håpet og motet – de ga alt for å hjelpe sine alvorlig syke barn til å oppnå rett behandling til å bli 100 % friske og livsglade igjen. Barn som alle andre hadde gitt opp, som alle trakk på skuldrene av og sa de ikke visste, ikke kunne hjelpe, ikke fikk lov å behandle.

Dere mødre er disse barnas helter og livreddere – dere fortjener også Kongens fortjenestemedalje i gull, selv om dere aldri vil få den. Norges beste mødre er dere, og dere redder samfunnet, verdigheten og nestekjærligheten med deres utrettelige innsats, enorme mot og ukuelige vilje til å holde ut de «andres» uforstand og uvitenhet.

 

Kjære mødre, måtte dere virkelig bli verdsatt for den unike mor dere er på denne dagen. Ha en minnerik og god morsdag.

«En mor er den som fortsatt er der, når alle andre har forlatt deg.»
– Ukjent forfatter

«Gud kan ikke være overalt. Derfor skapte han moren».
– Sigmund Freud

Rolf Luneng

Rolf Luneng Foto: Privat

Av Rolf Luneng

Ført publisert på hans Facebookside 11.2.2018, og er gjengitt med tillatelse.

 

Tusen takk til Rolf Luneng for støttende og varmende ord på morsdagen! Tenk om flere kunne se oss slik.

Dette innlegget ble publisert i ME. Bokmerk permalenken.

0 svar til En hyllest til alle mødre

  1. Grethe Hoel sier:

    Veldig bra og oppmuntrende ord til alle mammer med ME syke barn på morsdagen.
    Burde vi ha en egen dag for de ME-syke også? De fortjener litt oppmerksomhet i kampen mot sykdommen.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *