Dr. Sommerfelt om barn og unge med ME

Kristian Sommerfelt er trolig den legen i Norge som har mest erfaring med ME-syke barn i Norge, og han er en klar og tydelig stemme for å ta disse barna og deres erfaringer på alvor. Sigrid Danielsen har et barn med ME, og har lagetintervjuet Sommerfelt om ME hos barn.

Les hva hun skriver til oss, og se videointervjuet:

I april 2019 var jeg så heldig å få gjøre et intervju med overlege på barne- og ungdomsklinikken på Haukeland sykehus, Kristian Sommerfelt, om barn og ungdom som lever med ME.

Kristian Sommerfelt

”Jeg er spesielt opptatt av å være lydhør overfor barn og unge med kronisk sykdom og tilrettelegging av et best mulig liv for dem.” Kristian Sommerfelt (Foto: Forskning.no

ME er en vanskelig, vond og invalidiserende sykdom for alle som er rammet, men kanskje enda mer vanskelig når den rammer barn og ungdom.

Som mamma og pårørende til ME-sykt barn, ble det viktig for meg å ha god og riktig informasjon lett tilgjengelig. Det var også viktig at den kunne brukes i flere sammenhenger, for eksempel barnehage, skole og til familie og venner.

Jeg har lenge ønsket å lage en slags oversikt på hva ME er, hvor man bør henvises, hva man bør gjøre og hvordan oppfølgingen bør være. Jeg ønsket i tillegg at informasjonen skulle komme fra en som har god kunnskap om sykdommen og som har fulgt pasienter over flere tiår. Det var også viktig at informasjonen skulle deles på en slik måte at alle, selv de som ikke kjente til ME fra før, enkelt kunne tilegne seg kunnskap. Jeg ble derfor veldig glad da Kristian Sommerfelt ønsket å bli med meg på dette. Sammen synes jeg vi fikk det til på en god måte.

Nå ligger alle snuttene av intervjuet på YouTube.

Det er til sammen 27 snutter på mellom 30-60 sekunder. Hver snutt er en del av et lengre intervju og tar opp forskjellige undertemaer. På den måten skal det være lettere å hente ut nøyaktig den informasjonen du trenger uten å måtte se hele intervjuet.

Hvis du vil og orker å se alt i en helhet, kan du se hele intervjuet her.

Her er det mye god og nyttig informasjon om henvisning, utredning, symptomer og oppfølging av ME syke barn og unge, og det kan være et nyttig hjelpemiddel i hverdagen til alle som møter ME-syke. Det kan også fint brukes i forbindelse med voksne med ME.

Jeg håper flere kan ha nytte av intervjuet, og at det kan være med å gi god informasjon og spre viktig kunnskap til mange.

Vennlig hilsen / eller Skrevet av: Sigrid Danielsen
***

Her kan du lese mer om og ev bestille time hos dr. Kristian Sommerfelt (Volvat).

Sigrid Danielsen har også bloggen Tusentankeriord, som du også finner på Facebook/tusentankeriord

Dette innlegget ble publisert i ME. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Dr. Sommerfelt om barn og unge med ME

  1. Tilbaketråkk: Hvem skal revidere veilederen? – Life with ME by Sissel

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *