Dr. Nigel Speight får praktisere!

Europas ledende ME-spesialist for barn og unge, dr. Nigel Speight, får igjen praktisere til beste for alle ME-syke. Dette har et medisinsk panel bestemt etter en omfattende høring.

Dr. Speight er allmennlege og spesialist innen barnesykdommer, og har over 20 års erfaring med ME-syke barn. Han er kjent som en dyktig ME-lege og sann pasientvenn, og har vært engasjert på de ME-sykes side i snart 40 tilfeller hvor barn med ME enten har blitt fjernet fra hjemmet med tvang, eller blitt truet med det.

Bakgrunnen for denne høringen – altså de restriksjonene han ble ilagt i april med hensyn til ME-pasienter – kan du lese om på engelsk hos MEA.

Dr. Speight

Dr. Speight


Dr. Speight er en viktig rådgiver for TYMES Trust. Han er også medisinsk rådgiver for den britiske ME Association (MEA), som skriver dette om saken i dag:

Dr. Nigel Speight – gode nyheter fra det britiske General Medical Council | 12. oktober 2016
Original på engelsk

Vi er glade for å kunne rapportere veldig gode nyheter om den britiske barnelegen og ME-spesialisten dr. Nigel Speight.

Dr. Speight har nettopp vært gjennom en vurdering av et medisinsk panel på MPTS (Medical Practitioners Tribunal Service).

Panelet besluttet å omgjøre alle begrensningene som ble pålagt ham i april av General Medical Council (GMC). Disse restriksjonene handlet om at dr. Speight ikke fikk lov til å se noen tilfeller av ME, eller å gi noen råd, eller på annet vis å ha noe å gjøre med emnet. Dette gjaldt i første omgang for en periode på 15 måneder.

Advokaten som representerte Dr Speight ved høringen uttalte at hele saken dreide seg om en enkelt kompleks sak, og involverte et område hvor det er medisinsk uenighet og hvor GMC ikke bør ta parti.
Hun uttalte at det ikke var bevis for skade på pasienten, og at bevisene faktisk var for det motsatte, at pasienten hadde opplevd betraktelig bedring etter at dr. Speight tok over behandlingen.

Advokaten la også vekt på hvordan de nevnte restriksjonene hadde ført til at ME-syke ble fratatt valgmuligheter. De veldedige organisasjonene han bistår (inkludert MEA) hadde ikke vært i stand til å finne en erstatning for ham. Dermed er det ingen til å støtte familier i omstridte saker som involverer barn og unge, hvor ingen annen lege ønsker å stille opp.

Panelet bestemte seg deretter for å fjerne restriksjonene i sin helhet og uten forbehold. Når GMC har bekreftet avgjørelsen, vil dr. Speight kunne returnere til sin stilling som Honorary Pediatrisk Medical rådgiver i MEA.

«Dette kommer som en stor lettelse» – dr. Speight

Nigel Speight kommenterte:

«Som dere kan tenke dere, kommer dette som en stor lettelse»

Jeg er selvsagt overmåte takknemlig overfor alle som skrev til GMC til støtte for meg, og det var hovedsakelig på grunn av dem at jeg valgte å bestride denne saken.

De beste ønsker, og takk til dere alle,

Nigel Speight»

 

Relaterte saker – anbefales!
Live chat med dr. Speight som vi har redigert og oversatt til norsk.
– En serie svært informative intervjuer med dr. Speight om ME som vi har oversatt til norsk.

Dr. Speight hos Joanne

Dr. Speight hos Joanne

– I tillegg til å være lege for ME-syke barn og unge i Storbritannia, har dr. Speight hjulpet unge ME-syke i andre land i Europa, bl.a. da 14 år gamle «Joanne» i Tyskland gjennom Savings4Children. Han har også vært i Norge.

Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, ME. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *