Bok: Det du ikke ser

Kristina Vedel Nielsen ga tidligere i år ut boka Det du ikke ser. I boka tar Vedel Nielsen opp temaer rundt utredning, forhold til ulike hjelpeinstanser, mestringsstrategier og økonomi. Den er delt opp i 8 deler med hvert sitt tema. Hvert av kapitlene er korte og lettleste. ME-syke har ofte kognitiv svikt og denne boka virker å være godt tilrettelagt for at pasientgruppen skal kunne lese den i små porsjoner.


Vedel Nielsen kommer med praktiske råd om hva den ME-syke kan ta opp med fastlegen, egne erfaringer fra rehabiliteringsopphold, hva Nav kan bistå med og hvordan man kan ta vare på seg selv som syk. Hun kommer med konkrete tips til hva man skal si og hvordan man kan formulere seg for å få pårørende og andre til å forstå hvor syk man er. Man får også flere konkrete og gode tips om hvordan man skal legge til rette for at hverdagen som ME-syk blir så god som mulig.

Det er også en egen del for pårørende, men boka tar ikke opp så mye som er relevant for pårørende til ME-syke barn. Det er mer generelt om følelser man kan ha som pårørende, som sorg, sinne, redsel og ensomhet.

Til slutt i boka er det listet opp både kilder og henvisninger til mer lesestoff og nettsider.

Vi i ME-foreldrene synes boka er informativ, og tror den vil være nyttig for helsepersonell, NAV, ny-syke, pårørende og andre som har kontakt med voksne ME-syke. Boka er lettlest og grei. Vi liker godt oppdelingen. Savner litt mer om pårørendes rettigheter, og om de som blir syke når de er svært unge. Denne boka er nok mest for de som blir syke i voksen alder, etter at de er etablert.

Du kan lese mer om Kristina Vedel Nielsen, og bestille boka hennes her.

Anmeldt av ME-foreldrene

Dette innlegget ble publisert i Bok om ME, Fakta om ME, ME og juss, Om hjelpesystemene, Rehabilitering, Rettigheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *