Blomsteraktivistene

De siste ukene har ME-pasienter og pårørende sendt blomster og hjertevarme til leger, skribenter og ME-syke mennesker som står på for dem innenfor helsesektor, i mediedebatten, i lokalmiljøet og ofte hjemme innenfor husets fire vegger i tillegg. Det begynte som spontane innsamlinger for å sende blomster til enkeltpersoner, men givergleden var så stor at noen til slutt organiserte en uformell «blomstergiver-gruppe».

ME-rammede sørger nå for at disse ildsjelene får positiv oppmerksomhet
– hvor fint er ikke det?


Mottakerne legger gjerne ut bilder av både blomster og kort på sin egen Facebook-vegg og/eller i ME-relaterte grupper og uttrykker takknemlighet og glede. Vi ser at kortene tydelig er skrevet med hjertevarme og tanke på hver enkelt mottaker. Kortene er signert takknemlige pasienter og pårørende, og med et nytt «slagord»: Si det ME en blomst.

Det er helt nydelig å se. Blomsterhilsenene varmer både mottakere, givere og andre som er berørt av ME på den ene eller andre måten. «De som mener at ME-syke er fæle og hissige aktivister, hvor er de nå? Jeg vil at de skal se og føle det samme som jeg gjør. Så mye hjertevarme, godhet og omsorg for menneskeheten.» Dette sier en ME-pasient som også har ME-syke barn til oss, og vi er skjønt enige.

Vi ønsker å takke alle som hjelper oss å holde motet oppe, til alle som viser hva som er viktig og som gir oss motivasjon til å kjempe videre. Takk til alle de dyktige legene, forskerne, pasienter og pårørende som står på dag ut og dag inn med formål å spre riktig og oppdatert kunnskap om ME, og dermed gir oss håp om bedre tider.
– Og takk til «blomsteraktivistene» som sprer så mye hjertevarme og glede.

ME-foreldrene

 

Dette innlegget ble publisert i ME. Bokmerk permalenken.

0 svar til Blomsteraktivistene

  1. Rakel Johansen sier:

    Det var fantastisk og veldig overraskende, da vi plutselig fikk blomst på døra for et årstid siden💙
    En så » liten» ting kan være så stort!!

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *