Utblåsning

Åhhh, må bare få blåse ut litt!

Jeg får så mange meldinger om hvordan gjøre gutta mine friske. Tror folk virkelig at jeg vil utsette gutta mine for tenke-seg-frisk-metoder?? Jeg blir sprø av slike dumheter og manglende kunnskap! De er barn som gjør alt for å leke og ha det gøy, men de er for syke til å kunne leke særlig mye. Jeg forstår selvsagt at det er godt ment, og at venner og familie vil at gutta skal bli bedre, men de må jo i det minste lese det de vil dele med oss og være litt kritiske til kilder.

I dag fikk jeg en melding med en artikkel fra ei jeg kjenner som vet at gutta mine er alvorlig syke. Hun har sett infovideoen som jeg har laget om Barn og ME.  Hun delte den til og med på sin egen Facebook-side. Da fikk hun pm av ei som ville tipse om at hun visste hvordan gutta mine kan bli friske, som hun videresendte til meg. I meldingen sto det at jeg kunne ringe henne for å få vite mer. Jeg spurte om hun var klar over hva artikkelen handlet om og hvorfor hun mente at jeg skulle ringe dit? Min venninne svarte at hun bare delte den med meg for sikkerhets skyld, men hun hadde ikke lest artikkelen. Jeg måtte da forklare hva som stod i artikkelen og at mine to gutter ikke lå i sengene sine pga undertrykte følelser. Jeg måtte enda en gang forklare hvor farlig det var å anbefale metoder, som tenk deg frisk, når man har en fysisk sykdom og hvor det å overkjøre kroppens signaler, altså symptomer, gjør at sykdommen bare blir verre.

Etter dette kommer rundene med forklaring om hva ME er enda en gang, og jeg blir tvunget til å forklare at jeg er sikker på at ME ikke skyldes undertrykte følelser.

Åhhh, det er så mye rart. Pass på barna deres!

 

Av mammaen til to flotte gutter med ME

 

Les mer:
Har du prøvd ABC?
Kart eller terreng?
Alle disse «gode» rådene!

 

Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, ME, Personlig fra pårørende. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *